Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-06@21:31:52 GMT

خسارت سه میلیارد دلاری قطعی اینترنت در ایران

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۱۹۳۰۸

خسارت سه میلیارد دلاری قطعی اینترنت در ایران

ساعت24 - در جدیدترین این گزارش‌ها که از سوی کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران اعلام شده، هزینه قطعی اینترنت برای کسب و کارهای اینترنتی حدود 3 هزار میلیارد تومان یا حدود 3 میلیارد دلار(با نرخ دلار بانکی) تخمین زده می‌شود. این کمیسیون معتقد است در صورتی که هزینه‌های جانبی این اتفاق را نیز به بررسی‌ها اضافه کنیم، خسارت وارد شده به این کسب و کارها 10 برابر این عدد خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جدیدترین این گزارش‌ها که از سوی کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران اعلام شده، هزینه قطعی اینترنت برای کسب و کارهای اینترنتی حدود 3 هزار میلیارد تومان یا حدود 3 میلیارد دلار(با نرخ دلار بانکی) تخمین زده می‌شود. این کمیسیون معتقد است در صورتی که هزینه‌های جانبی این اتفاق را نیز به بررسی‌ها اضافه کنیم، خسارت وارد شده به این کسب و کارها 10 برابر این عدد خواهد بود.

با قطع شدن دسترسی به اینترنت جهانی برای کاربران ایرانی مشکلات فراوان به وجود آمد. در دسترس نبودن موتورهای جست‌وجو‌گر و سایت‌های علمی بسیاری از دانشجویان و اساتید دانشگاه را به سختی انداخت. امکان‌پذیر نبودن استفاده از پیام‌رسان‌های بین‌المللی و سیستم ارسال ایمیل برای فعالان اقتصادی و صادرکنندگان و واردکنندگان مشکل‌ساز شد و از همه مهم‌تر، کسب وکارهایی که بر مبنای فضای اینترنت تعریف شده بودند عملا امکان تداوم کار پیدا نکردند. در روزهای قطعی اینترنت بسیاری از فعالان سیاسی و اقتصادی از دولت خواستند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن دستور به اتصال دوباره اینترنت بدهد. موضوعی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز بر آن تاکید و اعلام کرد، تلاش می‌کند مقدمات لازم برای وصل شدن اینترنت فراهم شود.

با کاهش ناآرامی‌ها در کشور، شورای امنیت ابتدا دستور اتصال دوباره شبکه اینترنت خانگی را صادر کرد و پس از چند روز در عصر روز چهارشنبه مجوز اتصال دوباره اینترنت خط‌های تلفن همراه نیز صادر شد. عصر روز چهارشنبه اپراتورهای تلفن همراه اعلام کردند: اینترنت موبایل، استان‌های قم، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، آذربایجان شرقی، هرمزگان، بوشهر و تهران البته به جز شهرستان‌های غرب این استان در حال وصل شدن است. به این ترتیب پس از حدود 10 روز سرانجام دسترسی به اینترنت در ایران به حالت عادی نزدیک شد تا زمان برای آغاز بررسی هزینه‌های اقتصادی کشور در روزهای گذشته آغاز شود.

در روزهای گذشته برخی سایت‌های جهانی اعلام کردند که هزینه قطعی اینترنت برای اقتصاد ایران حدود 300 میلیون دلار است. برخی اشخاص و سازمان‌های داخلی نیز زیان‌هایی را تخمین زدند که البته هیچ‌یک از آنها به تایید نهایی نرسید زیرا نیاز به بررسی‌های بیشتر وجود داشت، موضوعی که وزیر ارتباطات نیز به آن اذعان کرد و از آغاز بررسی‌ها برای مشخص شدن میزان ضرر اقتصادی قطعی اینترنت خبر داد.

زیان شدید کسب و کارهای کوچک

پس از حدود 10 روز از قطعی اینترنت در ایران حالا کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران در گزارشی به تخمین حدودی میزان زیان وارد شده به اقتصاد ایران پرداخته است، گزارشی که اعلام می‌کند حداقل خسارت وارد شده به کسب و کارهای اینترنتی 3هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود. گزارش کمیسیون بر اساس ارزیابی از اطلاعات رسمی موجود و محاسبه اعداد اعلام شده است.

این گزارش اعلام کرده: بر اساس گزارش‌های غیررسمی دریافت شده از PSPهای کشور(شرکت‌های واسطه میان بانک‌ها با بخش تجاری) تعداد کل تراکنش‌‌های انجام شده درگاه‌های پرداخت اینترنتی و موبایلی در دو روز اول قطعی اینترنت کاهش بسیار شدید داشته و پس از رفع مشکلات توسط شرکت‌های پرداخت، تعداد تراکنش‌های روزانه در ۵ روز بعدی(تا زمان اتصال اینترنت ثابت) حدود ۴۸.۵ درصد متوسط تعداد تراکنش‌های روزانه در هفته‌های قبلی بوده است.

گزارشی که از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت از این حوزه در سال 97 منتشر شده، نشان می‌دهد که ایران در این سال 208 هزار میلیارد تومان گردش مالی در فضای تجارت الکترونیک داشته است. به این ترتیب متوسط گردش مالی روزانه تجارت الکترونیک در اقتصاد ایران 570 میلیارد تومان ارزیابی می‌شود و با احتساب کاهش تعداد تراکنش‌ها، گردش مالی روزانه این حوزه با کاهش ۲۹۳ میلیاردی حدود ۲۷۷ میلیارد تومان تخمین زده می‌شود. اگر فرض را بر ثابت ماندن این عدد در سال 98 و تا روزهای قطعی سراسری اینترنت بگذاریم، میزان خسارت وارد شده به این حوزه بسیار گسترده خواهد بود.

این گزارش در ادامه محاسبات خود آورده: پس از اتصال اینترنت ثابت، تعداد تراکنش‌های روزانه درگاه‌های پرداخت به حدود ۷۳ درصد حالت قبلی رسیده و کماکان ۲۷ درصد کاهش تعداد تراکنش‌ها را در عدم حضور اینترنت موبایل شاهد هستیم. با توجه به داده‌های فوق کاهش پرداخت‌های اینترنتی و موبایلی در ۱۰ روز گذشته بیش از ۲۹۵۰ میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

این گزارش در ادامه بررسی‌های خود میان شرکت‌ها و موسساتی که در حوزه تجارت الکترونیک فعال هستند، تفاوتی مهم قائل شده و آنها را از نظر میزان شهرت و گستردگی حوزه کاری‌شان طبقه‌بندی کرده است. گزارش می‌گوید: کسب‌وکارهای بزرگ این حوزه به واسطه شناخت برند آنها توسط مشتریان که با کمترین کاهش فروش(حدود۳۰درصد) روبه‌رو بوده‌اند با احتساب این کاهش و در نظر گرفتن نسبت حجم بازار، تخمین زده می‌شود، کسب‌وکارهای متوسط و کوچک حوزه با کاهش فروش بیش از ۸۰ درصدی در روزهای قطعی کامل اینترنت روبه‌رو بوده باشند. همچنین کاهش ۹۸ درصدی در ۲ روز اول، بیش از ۸۰ درصدی در ۵ روز بعدی و حدود ۵۰ درصدی بعد از اتصال اینترنت ثابت در تعداد تراکنش‌های پرداخت‌یارهای ارایه‌کننده درگاه واسط، نشان‌دهنده این است که کسب‌وکارهای خرد و خانگی متحمل بیشترین ضرر از محل کاهش فروش شده‌اند.

این حوزه بیشترین تعداد کسب‌وکارهایی را شامل می‌شود که عمده کانال فروش آنها شبکه‌های اجتماعی است. نکته تکان‌دهنده این گزارش آن است که اعلام شده خسارات محاسبه شده تنها مربوط به کاهش میزان فروش می‌شود و با اضافه کردن سایر عوامل خسارت بسیار بیشتر خواهد بود. این گزارش اعلام می‌کند: هزینه‌های اجاره زیرساخت‌ها و سرویس‌های لازم، نیروی انسانی بدون فعالیت، توقف کمپین‌ها و برنامه‌های بازاریابی، از دست دادن جایگاه در موتورهای جست‌وجو، عدم امکان ارایه سرویس به مشتریان خارج از کشور، از دست دادن اعتماد مشتریان و پیامدهایی از این دست، سرفصل‌های دیگر خسارت‌های وارده به کسب‌وکارهای اینترنتی به شمار می‌روند. میزان این خسارت‌ها بیش از ۱۰ برابر خسارت اولیه حاصل از کاهش فروش تخمین زده می‌شود. در کنار این گزارش، اعتدالی‌مهر، رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاه‌های اینترنتی شهر تهران نیز از زاویه‌ای دیگر به خسارات قطعی اینترنت پرداخته است. او گفته: طبق آمارها اشتغال حدود ۴۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم به اینترنت وابسته است. اگر فرض کنیم ۱۰ روز کار این افراد دچار اختلال شده و نتوانسته باشند، خلق ثروت کنند و پایین‌ترین حالت ممکن برای تخمین خسارت را حقوق این افراد در نظر بگیریم در این زمان حدود به اندازه ۱۳۰ هزار حقوق به کسب‌وکارهای اینترنتی خسارت وارد شده است.

اعتدالی‌مهر با بیان اینکه حداقل مبلغی که می‌توان به عنوان ضرر و زیان محاسبه کرد، یک سوم حقوق افرادی است که شغل آنها به اینترنت وابسته است، تصریح کرد: اگر میانگین حقوق را دو میلیون تومان در نظر بگیریم، می‌توانیم میزان خسارت را به ‌طور تقریبی محاسبه کنیم که عدد بزرگی است. یک سوم درآمد 400 هزار نفر شاغل در این حوزه حدود 280 میلیارد تومان خواهد شد که این خسارت را نیز می‌توان به موارد بالا اضافه کرد.هر چند احتمالا تا نهایی شدن بررسی‌ها به زمان بیشتری نیاز است اما خسارت 3000 میلیارد تومانی در 10 روز پیش از هر چیز میزان اهمیت اینترنت در فضای امروز اقتصادی ایران را نشان می‌دهد، واقعیتی که احتمالا در گذر زمان و افزایش میزان دسترسی و نفوذ اینترنت همواره روندی افزایشی خواهد داشت.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: خسارات قطعی اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۹۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیل به حدود ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی

آخوندی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: در اثر بارندگی شدید شبانه روز گذشته حدود ۴۰۰ روستا در استان در سیل گرفتار شدند که ۲۱۹ روستا از این تعداد مربوط به شهرستان خوسف است.

او افزود: در اثر سیلاب شبانه روز گذشته در بسیاری از نقاط استان، حاشیه راه‌های مواصلاتی شسته شده و بسیاری از مسیر‌ها از جمله سرچاه عماری به سمت صمدآباد مسدود است.

آخوندی بیان کرد: همچنین در اثر سیلاب به زیرساخت‌ها، قنوات، باغات، راه‌های روستایی و معابر شهری خسارت وارد شده است که گروه‌های ارزیاب و امدادرسان از مدیریت بحران، هلال احمر و جهاد کشاورزی به مناطقی که مسیر‌های آنها بازگشایی شده است اعزام شده‌اند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: تیم‌های مدیریت بحران استان برای اعزام به مناطق سیل زده در آمادگی کامل هستند و در هر روستا و یا منطقه‌ای که مسیر دسترسی بازگشایی شود سریعاً تیم‌های ارزیاب برای بررسی میزان خسارت‌ها و گزارش آن اعزام می‌شوند.

او ادامه داد: بیشترین بارندگی شبانه روز گذشته با حدود ۶۰ میلیمتر مربوط به بیشه شهرستان خوسف بوده است.

آخوندی عنوان کرد: هم اکنون عملیات امدادرسانی به مناطق سیل زده با همکاری تمامی گروه‌های استان آغاز شده و از بخش خصوصی و معادن نیز برای استفاده از ماشین آلات سنگین کمک گرفته شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی
  • ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • اوکراین مدعی خسارت یک میلیارد دلاری شد
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • خسارت حدود ۴۰۰ میلیارد ریالی به ایستگاه انتقال آب گچساران
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • قطعی آب گچساران در پی بارشها/جاده های عشایری دچار خسارت شدند
  • ادامه تلاش ها برای رفع مشکل آب و برق مناطق سیل زده گچساران
  • خسارت سیل به حدود ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی